С RUSE SUMMER FESTIVAL 2020 стартира лятната програма на Община Русе

Лятната програма на Община Русе започва с откриването на RUSE SUMMER FESTIVAL 2020.

Първото събитие в културния календар се организира под патронажа на Община Русе и с помощта на  мотоклуб „Нощни вълци София – Русе“. Предстои едноседмичен музикален празник за всички русенци, като началото ще бъде поставено в понеделник, 29 юни, а мястото е дворът на бившето средно политехническо училище по ЖП транспорт (до музея по ЖП транспорт).

Гвоздеят през седмицата ще бъде July Morning – традиция за посрещане на първото юлско слънце под звуците на легендарната песен на Юрая Хийп. Организаторите са подготвили и още неща, които засега се пазят в тайна, за да има елемент на изненада за всички гости на фестивала.

Това, което се знае със сигурност за летния фестивал, е участието на емблематичната българска рок-група „Ахат“ на 4 юли, събота.

Община Русе подкрепя младите изпълнители и дава възможност за изява на всички русенски групи и банди от други градове с цел тяхното творчество да се разпространи сред многобройните фенове.

Очакват ни още много приятни емоции с летния културен календар на Община Русе.

Всички събития ще бъдат на открито предвид мерките срещу разпространението на коронавирус. А цялата програма може да видите на страницата на Община Русе в раздел „Култура“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов