Малка художничка от Ценово спечели признание от русенския кмет

Момичето е ученичка в пети клас на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово

Дария Ангелова получи специалната награда на кмета на община Русе в  конкурса, посветен на водата и климатичните проблеми. Момичето е ученичка в пети клас на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. „Представихме шест рисунки за участие в конкурса. Само творбата на Дария прикова вниманието на журито и получи заслужено признание“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Творческата надпревара е по повод Международния ден на водата. Заради епидемията от коронавирус класирането първоначално беше обявено  онлайн. Преди дни се проведе  церемонията по награждаването.

"За участие в конкурса бяха представени повече от 480 рисунки. Участваха представители и творчески школи почти от цяла България и чужбина и конкуренцията беше много оспорвана“, не скри Димитрина Мангова - преподавателка и творчески ръководител на младата художничка от Ценово.

Представители от училището в Ценово редовно участват в конкурса, посветен на водата и ревностно спазват традицията да печелят награди. През миналата година седмокласникът Алекс Николинков беше удостоен с пооощрителна награда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов