6,4 млн. лв. ще се инвестират в ремонта на над 9 км от пътя Гулянци - Долна Митрополия

Началото на участъка е при изхода на село Подем, а краят – при пресичането с пътя за гр. Тръстеник и с. Опанец

6,4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци – Долна Митрополия, в участъка Долна Митрополия – Победа – Подем /от км 14+786 до км 24+150/, в област Плевен. Изпълнението на строително-монтажните работи е възложено на Обединение „Инфрастрой 2019“, с участници: „Гарант 90-Цонев и Сие“ ООД и „Хая-С“ ООД.

Средствата за основния ремонт на отсечката са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A България – Румъния 2014 – 2020 г. и държавния бюджет. Очаква се строителните работи да започнат през юли, а по договор срокът за изпълнението им е 12 месеца, съобщиха от АПИ.

Началото на участъка е при изхода на село Подем, а краят – при пресичането с пътя за гр. Тръстеник и с. Опанец. Проектът предвижда полагане на нова асфалтобетонова настилка, пътни знаци, ограничителни системи /мантинели/ и хоризонтална маркировка. Ще бъде рехабилитиран и мостът на река Барата в град Долна Митрополия, с дължина 10 м. Съоръжението ще бъде с нова пътна плоча, хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоари. Ще бъде рехабилитирано и долното строене – устоите на моста.

Стойността на договора за строително-монтажните работи с Обединение „Инфрастрой 2019“ е 6 407 433,60 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Стойността на техния договор е 125 280 лв. с ДДС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов