Обновена табела посреща жители и гости на Ценово

Приключиха дейностите по обновяване на табелата на входа на Ценово по пътя за Бяла. Новото съоръжение отдалеч привлича погледите на  жителите и гостите на населеното място. Композицията съчетава няколко символични елемента, характерни за този район. При влизане, освен надписа „Добре дошли“, може да се прочете и девизът на Ценово „Всичко, което обичам е тук!“. Логото беше одобрено по повод 40-годишнината от основаването на общината. На синия фон се откроява гербът на общината, в който е преплетен българския трибагреник. На излизане от Ценово погледът на пътниците се привлича от пейзаж, характерен за долното поречие на Янтра. И по двата бряга на реката, която извива привлекателни меандри, се издигат високи скали. Девствената природа в този участък на реката привлича стотици любители на водния спорт още от ранна пролет до късна есен. Надписът „Очакваме ви отново“ от една страна изразява любовта към родното място, а от друга – звучи като искрена покана гостите отново да се върнат. Композицията включва и стилизиран житен клас, защото земеделието с течение на годините се е превърнало в основен поминък на местното население. В постамента е вградена и част от зъбчато машинно колело.

"Освежаването на входовете и изходите на Ценово започна преди година. Отначало подменихме билборда по пътя от Свищов. Вече сме готови и с композицията в направление Бяла. По този начин пътуващите запазват добър спомен от Ценово“, коментира секретарят на общинската администрация Мария Найденова.

Почти нямаше шофьор, който да не се вгледа в обновената композиция. По мнението на специалистите цветовете са добре съчетани и табелата се вижда отдалеко.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)