Детските градини и яслите се върнаха към своя режим на работа

От 1 юни официално се възстанови дейността на детските ясли и детските градини в Община Русе. Вчера детските градини приеха средно 30% от своите възпитаници, а яслите почти половината от децата, които ги посещават по списък.

Най-много деца са се завърнали в ДГ „Ралица“ и ДГ „Радост“, а най-малка е била посещаемостта в ДГ „Роза“. Интересът към детските ясли също е значителен. В първия работен ден след социалната изолация детска ясла №12 посреща 50 деца или 64 % от обичайните посетители. Справка на общинските служители от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ и отдел „Обществено здраве“ показва, че няма съществена разлика между броя на декларациите за присъствие, подадени предварително от родителите, и реалния брой на присъстващите в детските заведения вчера.

Припомняме, че възстановяването на дейностите в детските градини и яслите на територията на Община Русе е съпроводено от стриктното спазване на приложените указания на Министъра на образованието и науката и Министъра на здравеопазването. Въпреки това, Община Русе призовава родителите да изчакат края на извънредната обстановка в случаите, в които има кой да полага грижи за децата им, за да се избегне вторичната вълна на заразата с коронавирус.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"