Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от представените данни преди минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. Един от тях, който е родом от село Ясеновец, област Разград, е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“, а други 11 души се на домашно лечение. Всички те са в добро общо състояние и без сериозна симптоматика.

Припомняме, че двамата пациенти от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, вече са напълно оздравели. След две отрицателни PCR-проби те бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

За последното денонощие са регистрирани 23 нови случая на заболели от коронавирус в страната, като 10 от тях са на стационарно лечение. Така общият брой на заразените с COVID-19 в България стана 1611. През последните 24-часа два от новорегистрираните случая на коронавирус са при деца. Става дума за деца съответно на 10 и 11 години от Видин.

За съжаление от началото на пандемията в страната са починали 72 души, от които и двама лекари. Излекуваните за последното денонощие са 21, което означава, че общият брой на излекуваните вече е 308.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов