Пламен Стоилов: Благодаря на всички, които подкрепиха каузата ми за възраждането на Русе

Екскметът на Русе Пламен Стоилов се обърна към съгражданите си с емоционален пост, публикуван на официалната му страница във Фейсбук:

"Благодаря ви, русенци!

За доверието и подкрепата ви през годините, за хилядите лични срещи и разговори, за конструктивната критика, сигналите и предложенията ви!

Само за 8 години, заедно успяхме да изтръгнем Русе от безвремието и да дадем перспектива за развитието му като проспериращ икономически и културен център! Реализирахме знакови за града проекти, чакани десетилетия наред от русенци, в това число: Обновената централна градска част и възвръщането на европейския блясък на Русе; Мащабното благоустрояване на крайбрежната зона и обръщането на града с лице към река Дунав; Подобряването на транспортната свързаност между центъра и кварталите; Модернизацията на общинските училища и детски градини; Завършването на Спортната зала и цялостното подобряване на условията за спорт в града; Обновяването на музейния комплекс и изграждането на храма „Всех Святих“…

До преди години, дори и в най-смелите ни мечти не сме си представяли, че Русе може да посрещне световни величия като „Lord of the Dance“, „Nazareth“, „Uriah Heep“ и „Foreigner“; Нито че още при завръщането си в елитния футбол ФК „Дунав“ ще достигне до квалификация за „Лига Европа“; Нито че ще домакинстваме Световно първенство по волейбол. Това са само една малка част от поводите за гордост, благодарение на които Русе възвърна самочувствието си на най-европейския град в България.

Благодаря и на моя екип, заедно с който през последните 8 години не пестихме сили и енергия и с удовлетворение приключваме двата си мандата! Оставяме след себе си една подредена администрация, работеща с високо темпо и високи стандарти за професионализъм; една финансово стабилна община, с рекордно висок бюджет и с осигурени близо 230 млн. лева безвъзмездно финансиране от ЕС за реализацията на знакови проекти, сред които: Довършването на модернизацията на Крайбрежната зона; Обновяването на автопарка на градския транспорт чрез закупуване на 15 нови тролейбуса и 20 нови електробуса; Ремонта на бул. „Трети март“ и на Сарайския мост; Обновяването на ВиК мрежата в града и изграждане на дълго чаканата канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ и т.н.

Благодаря на всички, които подкрепиха каузата ми за възраждането на Русе и дадоха своя принос за утвърждаването му като Град на свободния дух! Уверявам ви, че и занапред ще работя за неговия просперитет!

За мен беше чест да служа на русенци и да бъда кмет на родния си град, който безкрайно обичам и с който се гордея!"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов