Пламен Стоилов посети „Петър Караминчев“ АД и инспектира инфраструктурата около него

Днес кметът Пламен Стоилов посети „Петър Караминчев“ АД и се срещна с изпълнителния директор инж. Пенчо Недев. Русенският градоначалник инспектира състоянието на пътната инфраструктурата в района, като се ангажира да бъдат рехабилитирани участъците около „Петър Караминчев“ АД и ТЕЦ – Русе. На мястото на огледа присъстваха и представители на общинско предприятие „Комунални дейности“, в т.ч. директорът Стамен Савов.

„Петър Караминчев” АД е наследник на фабрика за производство на каучукови изделия „Етернит“, основана през 1928 г. Дружеството се намира в Източната промишлена зона на град Русе, близо до река Дунав и Дунав мост. Географското му разположение и собствена ЖП инфраструктура увеличават възможностите и ефективността на транспортните комуникaции. На територията на „П. Караминчев“ АД е изградено Складово стопанство за съхранение и обработка на дизелово гориво.

„Синергон холдинг“ е мажоритарен собственик в повече от 20 предприятия и притежава миноритарни дялове в други дружества, сред които е и русенският завод.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)