Заместник-кметът Страхил Карапчански присъства на Международен семинар в Окръжен съд

Форумът е безплатен и отворен за всички юристи

В Окръжен съд - Русе се състоя Международен семинар на тема „Приложно поле на ХОПЕС и ограничения на приложението на нормите-принципи без директен ефект“.

На събитието присъства д-р Страхил Карапчански зам.-кмет по Европейско развитие към Община Русе. Той отправи поздравленията си към проф. д.ю.н. Атанас Семов от името на г-н Пламен Стоилов кмет на Община Русе.

„За мен е чест и удоволствие, че Русе домакинства форум на такова високо ниво. Русе е град на новостите, град с история и забележителности. Горди сме с Русе и региона и благодарим, че форумът се състои за втори път в нашият град“, това заяви д-р Карапчански.

На събитието присъстваха юристи от най-високо ниво. Темата на международния семинар беше „Приложно поле на ХОПЕС (критерии за реална връзка) и ограничения на приложението на нормите-принципи без директен ефект (ограничения на примата)“, като домакин бе Русенският окръжен съд.

Лектор на събитието бе проф. Атанас Семов, който е създател на Международната магистърска програма по Право на ЕС в ЮФ на СУ, съдия в Конституционния съд, ръководител на проекта.

Участие в семинара взеха юристи с дългогодишен опит.

Форумът е безплатен и отворен за всички юристи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)