Дунав победи Локо (Горна Оряховица) с 3:1

„Дунав“ започна добре срещата. Още в първата минута „Драконите“ спечелиха корнер, но не се стигна до нищо сериозно след статичното положение. В 7 – мата минута, небесносините излязоха напред в резултата след хубава асистенция на Ахмедов и гол на Иван Селеменев. В 23- тата минута добра атака на „Дунав“ завърши с неточен удар на Лазаров от границата на пенала. В 28 – мата минута, след хубав пробив и центриране на Исаевски от ляво, топката срещна ръката на бранител на съперника в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа. Символичните гости от Горна Оряховица стигнаха до първото си по-опасно положение в 41 – вата минута след центриране по левия фланг, но нападателят се размина с топката в наказателното поле.

Второто полувреме започна по –добре за гостите, които създадоха две опасни положения. Първо в 47 – мата минута Макенджиев спаси удар от близко разстояние, а в 53 – тата вратарят на „Драконите“ беше безпомощен след хубава атака на Локомотив и точен удар на нападателя от близка дистанция. След изравнителния гол, „Дунав“ пое инициативата и до края на мача контролираше събитията.  В 61 – вата минута Ахмедов вкара гол след хубаво центриране на Лазаров. Малко по – късно, резултатът стана 3:1 в полза на „Драконите“ след хубава асистенция на Димов и гол на Кавалканте. Последното опасно положение беше отново пред вратата на Локомотив, а удара от 25 метра на Лазаров намери горната греда.

В мача взеха участие и трима юноши от школата на „Дунав“. Кристиан Върбанов изигра цял мач за небесносините, Мерт Тасим влезе средата на второто полувреме, а Винченцо Ангелов замени Благой Макенджиев под рамката на вратата в 75 – тата минута.

Състав: Благой Макенджиев, Михаил Милчев, Мартин Ковачев, Кристиан Върбанов, Александър Исаевски, Диян Димов, Свилен Щерев, Фернандо Кавалканте, Йоргос, Иван Селеменев и Ахмед Ахмедов.

Резерви: Генади Ганев, Винченцо Ангелов, Контохристос, Илия Мунин, Мерт Тасим, Ивайло Лазаров, Симеон Димитров



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)