Отново: Винопроизводители от Дунавския регион отбелязват деня на река Дунав с изложение в Русе

Четвъртото издание на Дунавско винарско изложение BLUE& WINEEXPOще се проведе на 29 и 30 юни 2019 г. в Русе. В събитието ще вземат участие винопроизводители от Дунавския регион в България, Румъния и Сърбия. Изложението, което се превърна в традиционно за събитийния календар на крайдунавския град, тази година се организира от Община Русе и ОП „Русе Арт“ в сътрудничество с Организацията за управление на Дунавски туристически район.

Винарското експо ще бъде открито навръх Международния ден на река Дунав – 29-ти юни. Началото ще бъде дадено в 13:00 ч във фоайето на Доходно здание, а половин час по-рано за доброто настроение на посетителите ще се погрижи Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.

Освен че ще могат да дегустират качествени вина от различни райони, посетителите на изложението тази година имат възможност да се включат в разнообразни инициативи. В събота, с помощта на художничката Петя Кирилова, гостите ще бъдат предизвикани да рисуват върху чаши от вино. Освен това, в два поредни уъркшопа - от 14:00 и от 15:00 ч, ценителите на виното ще могат да разкрият творческите си способности и да нарисуват своя картина на по чаша от любимата напитка под ръководството на екипа на Paint& Wine. И през двата дни на изложението, Дунавската задруга на народните художествени занаяти и Школата по изобразително изкуство „Палитра“ към ОМД – Русе ще привличат вниманието на русенци и гостите на града с традиционни занаяти и интересни работилници, разположение пред Доходно здание.

Изложението BLUE& WINEEXPOпопуляризира потенциалa, произтичащ от сертифицирането на „Пътя на римските императори и Дунавския път на виното“ като културен маршрут на Съвета на Европа, в който е включена Община Русе.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов