Хиляди русенци и гости на града изпълниха центъра на Русе по време на карнавала

В карнавала се включиха хиляди жители и гости на град Русе от всички възрасти

В град Русе се проведе традиционният Русенски карнавал, който с времето се превърна в най-пъстрото и най-значимо събитие в културния календар на града, представляващо свободата на изявата, чрез всички форми на уличния пърформанс – шествия, танци, игри, състезания. Централната част на града се превърна в сцена, на която многобройни маскирани и талантливи участници се включиха в множество забавления и игри, придружени с атрактивни награди.

Началото на празничната програма беше в 18:00 ч. с участието на любимците Тони Димитрова и Криско. Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов посрещна четирите лъча, тръгващи от различни точки на града и официално откри Карнавала. За Цар и Царица на Карнавала бяха обявени Грета Георгиева и Стилян Цветков от Русенска Опера, които получиха ключа на Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух на града.

В карнавала се включиха хиляди жители и гости на град Русе от всички възрасти. Представители от Община Русе бяха кметът г-н Пламен Стоилов, който приветства всички жители и гости на града на свободния творчески дух, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова, зам.-кметът по европейско развитие г-н Страхил Карапчански, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, както и директорът на дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

По-късно вечерта беше представено вълнуващо огнено шоу и интересна заря от FIRETER, които представиха атрактивен спектакъл, включващ в себе си уличен театър, музика и танц.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)