КРИБ връчиха първеите си награди в сферата на социалната отговорност

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на първата официална церемония на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за връчване на наградите „Социално отговорен партньор на община“ на територията на областта.

Той благодари за отправената покана да бъде част от настоящата инициатива и приветства както КРИБ за реализирането на днешната церемония, така и фирмите, които са заслужили отличия.

„Фактът, че КРИБ не забравя родните фирми, че прави оценка на тяхната работа и на това как те си партнират с общините е наистина добра инициатива!

Считам, че бизнесът от област Русе е изградил много добро партньорство с общините, като ползата от това е преди всичко за гражданите. Трябва да се отбележи и, че в последните години държавата се вслушва в това, което работодателските организации заявяват като свои искания, намерения и виждания за бъдещото развитие на бизнеса. По този начин се благоприятства средата за развитие на бизнеса като се облекчават режимите за дейността и прилагането им.

На добър час! Успех на всички!“ добави още Колев.

От община Бяла наградени бяха МБАЛ „Юлия Вревска“ ЕООД, която се е утвърдила като диагностично-консултативен и лечебен център за населението от Бяла, Борово, Ценово и част от Две могили, Полски Тръмбеш и Свищов, като обслужва общо повече от 70 000 души, „Надежда – М“ ООД, която започва своята дейност още през 1996 г. с производство и търговия с месо и месни изделия, а от 2006 г. дружеството извършва и транспортни услуги, като фирмата е на едно от първите места по внесени данъци и такси в общинския бюджет, както и ЕТ „Камен Шишков“, която е специализирана в сферата на обработка на земеделска земя, производство на зърно и преработка на слънчоглед за износ в страните от Европейския съюз.

„Дикрет Телемедия“ ЕООД, производителят на захарни изделия, вафли и различни видове бисквити и солети „Великови – ДМ“, както и „Органика България“ ЕООД бяха удостоени с награди от КРИБ за фирми първенци в областта на социалната отговорност от територията на община Две могили.

От община Иваново наградите на КРИБ отидоха при „Тити 2“ ЕООД – фирма, специализирана в областта на туризма, „РПК Правда КООП 2008“, опериращи в търговията на дребно и земеделието, както и при „Винарски съюз“ АД.

Наградените русенски фирми са „Еконт Експрес“, „Нетуъркс България“ и „Ас строй“ ЕООД, профилирани в производството на широка гама метални изделия.

Строителното дружество „Моллов – Пласт“ ЕООД, „Фишери 2009“ ООД, както и „Великов Агро“ ООД бяха призьорите от община Сливо поле.

От община Ценово за победители бяха избрани „Агрола екоинвест“ ООД и „Булстрой“.

В края на церемонията бяха връчени и две специални награди, а именно на „Астра биоплант“ ЕООД и на „Дунарит“ АД.

На събитието, което беше съвместно осъществено от местната структура на КРИБ, общините от региона и Областна администрация Русе, присъстваха още заместник-кметът по европейско развитие на община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, заместник-председателят на Управителния съвет на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, председателят на КРИБ Русе Милка Трифонова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, кметове на общини, представители на фирми, институции и други гости.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов