Откриха традиционните празници на науката и иновативното младежко експо в РУ

Заместник областните управители на област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев бяха сред официалните гости на 21-вите майски празници на науката и IV-то Иновативно младежко ЕКСПО, които се провеждат в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

В приветствието си към присъстващите заместник областният управител Свилен Иванов отбеляза, че иновациите заемат все по-голяма роля в живота на всеки от нас.

„В нашия град се опитваме да запознаем обществото с това какво трябва да се случва за европейското развитие на град като Русе! Точно тук е мястото, където младите хора ще представят своите идеи, които трябва да се реализират! Искам да обърна внимание, че от изключително значение е защитата на интелектуалната собственост. Трябва да се знае, че съответното изобретение е българско – така всички ще бъдат наясно от къде произлиза то!“ добави Свилен Иванов.

Не на последно място той пожела на участниците успех и посредством подкрепата на Русенския университет да покажат потенциала на региона и страната.

На събитието, чийто домакин е ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, присъстваха още кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който също приветства ръководството и студентите на университета, както и народните представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков

Инициативата се реализира благодарение на Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и е под егидата на Министъра на образованието и науката на България.

Програмата включва още представянето на най-добрите доклади от наскоро провелата се Студентска научна сесия, както и провеждането на дискусионен форум "Световно кафене: Диалози за образованието" в зала 2 на Канев център. Отделните екипи ще имат по три минути на сцената, за да представят своите разработки пред публиката и да покажат ползите от тях. Презентациите ще започнат в 15 часа и ще приключат с церемония по сертифициране на всички участници в  #ЕКСПО4.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов