Край Гребната база в Пловдив започна първото по рода си Младежко експо

Мрежата има за цел да работи за признаване на младежката работа в България

На близо 40 шатри, разположени до Младежки център Пловдив на Гребната база, представители на младежки организации от страната и чужбина представят своята дейност по креативен и интересен начин. В рамките на няколко дена те ще имат възможност да обменят опит и идеи за съвместна работа. Какво точно е тяхната сфера на дейност провериха и лично се запознаха заместник-кметът Георги Титюков, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници.

Това стана възможно, след като днес се откри първото по рода си Младежко експо (Youth Expo – Create your future!). Организатори са Националната мрежа на младежките центрове, а събитието се провежда в близост до Младежкия център на Гребната база.

„Окончателното финансиране на проекта за Младежки център – Пловдив е малко над 3 096 000 лева, в които са включени – изграждането на центъра, издръжка, заплати на служителите“, заяви заместник-кметът Георги Титюков. Той припомни, че по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство бяха изградени общо 4 младежки центъра в България – в Пловдив, Враца, Стара Загора и Добрич.

Георги Титюков уточни, че на 28 април ще се проведат обучителни сесии, посветени на младежката работа, а по същото време в учебните зали на Младежки център Пловдив ще се има неформални образователни дейности на различни теми.

От името на Община Пловдив той връчи плакет в знак на благодарност на Мария Вълова, заместник-ръководител на програмата.

През 2016 г. се сключи споразумение за учредяване на Националната мрежа на младежките центрове по Програма „Деца и младежи в риск“ на Министерството на образованието и науката, между Младежките центрове във Враца, Пловдив, Стара Загора и Добрич. Мрежата има за цел да работи за признаване на младежката работа в България, както и за създаването на общ стандарт за работата с младежта, чрез предварително планирани и координирани действия, които да отговарят на стандартите на Съвета на Европа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов