Министърът на вътрешните работи Младен Маринов на посещение в Русе

Министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов проведе среща с кметовете на Общини от Област Русе във връзка с оптимизирането на координацията между структурите на МВР, взаимодействието с институциите и подобряване ефективността в борбата срещу престъпността и обществения ред.

На нея присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, гл. комисар Христо Терзийски – директор на Главна дирекция „Национална полиция“, гл. комисар Светлан Кичиков – директор на главна дирекция „Гранична полиция“, началникът на кабинета на МВР Михаил Златанов, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, областният управител Галин Григоров, заедно със заместника си Валентин Колев и др.

Това е първата среща в русенска област, която се провежда в такъв състав и цели да постигне личен контакт и пряк диалог между представители на министерството и неговите структури с местната власт по значими теми, свързани със сигурността, битовата престъпност и обществения ред. Точно това бяха и дискутираните теми, като бяха споделени и добри практики.

В края на срещата русенският градоначалник подари на министър Маринов картина, като му благодари за доброто сътрудничество и заяви, че срещи като днешната са показател за устойчив диалог, което  води и до реални действия в полза на обществото, а г-н Маринов връчи на г-н Стоилов и г-н Григоров плакети.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)