555 нарушения на територията на ОДМВР – Русе в рамките на операция „24 часа скорост“

На територията на цялата страна се проведе операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие имаше изключително интензивни проверки за спазването на скоростните режими.

От 06:00 часа на 2 април до 06:00 часа на 3 април, на 44 места за контрол на територията на ОДМВР – Русе, със 7 автоматизирани технически средства и системи, полицейските екипи са установили общо 555 нарушения за превишаване на максимално допустимата скорост за движение.

От тях със стационарни камери са установени 41 нарушения, със СПУКС – триноги са установени 181 нарушения, а с мобилни камери, с които са оборудвани служебни автомобили са установени 333 нарушения.

В рамките на операцията са регистрирани едно леко ПТП и едно ПТП с пострадали. Констатирани са 7 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км/ч в населено място, както и 14 други нарушения на ЗДвП. 
Установени са 2 случая на водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол - единият с концентрация над 1.2 промила; още един, който е управлявал след употреба на наркотични вещества; двама неправоспособни водачи; един, управлявал автомобил с прекратена регистрация и един без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.
От автоматизираните системи е установен и един водач, засечен при нарушение на допустимата скорост, който е управлявал МПС без необходимата застраховка, като ще му бъде издаден електронен фиш и за това нарушение.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)