Служители от ОДМВР – Плевен задържаха двама души заради наркотици

Задържани са за 24 часа по Закона за МВР

Полицейски служители от ОДМВР – Плевен са предприели проверки за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Двама са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

Вчера около 15:00 часа в град Искър при претърсване в помещение пригодено за живеене, обитавано от 28-годишен, са намерени насипна суха зелена тревиста маса - около 1 грам, пластмасова прозрачна кутия с размери 10/7/5,5 см., съдържаща две капсули със семена и 45 семена от подобен вид. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. 28-годишният е задържан в полицейския арест. Назначена е физико - химическа експертиза.
Вчера, около 18 часа при проверка на адрес в апартамент в Плевен ж.к. „Сторгозия“ са установен гриндел, съдържащ суха тревиста маса, с тегло около 1 грам. При извършения полеви наркотест зелената тревиста маса реагира на марихуана. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. 29-годишният обитател на жилището е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство. За случаите е уведомена прокуратурата. Продължават работа разследващи полицаи.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов