Двама отиват на съд за притежание на наркотици

Крими

29-01-2019, 13:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жена, спипана с марихуана, се споразумя с прокуратурата

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, Е. Б. се призна за виновна за това, че на 24.11.2017 г. в гр. Велико Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държала растителен материал от цветни и плодни връхчета на конопено растение с нетно тегло 13.362 грама на стойност 80.17 лева, представляващ високорисково наркотично вещество.

За извършеното деяние й е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен  срок от три години. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

Още двама, държали наркотици са предадени на съд, след внесени обвинителни актове от Районна прокуратура – Велико Търново.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу С.А. /ученик в 12 клас/ е за това, че на 23.09.2018 г. в гр. Велико Търново, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ с тегло 25.029 грама на обща стойност 150.17 лв.

На съд е предаден и К. М. за това, че на 18.01.2019 г. в град Велико Търново без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал високорисково наркотично вещество – общо 5.156 грама коноп /канабис, марихуана/ на обща стойност 30,94 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов