Пламен Нунев поздрави жителите на Басарбово по повод Бабинден

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев участва в честване на Бабинден. Жителите на село Басарбово /Община Русе/ отбелязаха Деня на родилната помощ с песни и хора въпреки студеното време. Приветствие от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов отправи заместник – кметът Наталия Кръстева. Специален гост бе председателят на Районния кооперативен съюз – Русе Пенка Пеева.

Пламен Нунев отбеляза в словото си, че грижата за децата в Басарбово става все по – добра и доказателство за това са 5 новородени през миналата година,.

"Радвам, се че това събитие се провежда тук от толкова години и аз съм гост благодарение на Вашата покана. Никога не съм отказвал да присъствам, защото изключително много държа на Басарбово“, подчерта депутатът. Той сподели, че народните представители, ГЕРБ – Русе и цялата местна общност оказват постоянно подкрепа на децата в населеното място. Преди известно време бе помогнато на малкия Александър, а само преди дни малката Лора бе успешно оперирана в САЩ след мащабна благотворителна кампания за набиране средства за лечението и.

Нунев поднесе цвете на неонатолога д-р Лилия Георгиева. Младата баба Милена Йорданова на свой ред изказа дълбока благодарност от името на всички дами в населеното място към д-р Георгиева, като и връчи питка с пожелание колкото житни зърна има в нея, на толкова новородени да помогне.

Кметът на Басарбово Николай Колев се обърна към всички баби, дами и млади момичета, като им пожела да са винаги жизнерадостни, весели, и здрави, защото на тази дата те са най-важни, като допринасят за съществуването на този свят.

По стара традиция многодетна майка изми ръцете на д-р Георгиева. 

Междувременно екип преоблечени жени като полицаи спираха автомобили, шофирани от мъже и искаха пари в съответствие с традицията. Честването продължи в пенсионерския клуб на селото със специална празнична програма с участието на индивидуални изпълнители и състави от Русе. Организатори на празненството бяха кметство Басарбово и Народно читалище „Св. Димитър Басарбовски – 1902“ с подкрепата на ГЕРБ – Русе и местни жители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов