Областна администрация - Русе беше отличена за принос в популяризирането на спорта

Областна администрация Русе получи сертификат за принос при организирането на Европейския ден на спорта в училище 2018 г.

В писмото до областния управител се посочва, че Сдружение БГ БЪДИ АКТИВЕН изказва своята благодарност лично към него и към екипа на Областната администрацията за оказаното съдействие за разпространение на информацията и подпомагане организирането на инициираните от тях събития.

Припомняме, че Европейският ден на спорта тази година се проведе за 4-ти пореден път в последния петък от месец септември, като в цялата страна бяха организирани множество разнообразни събития, насърчаващи спорта и физическата активност на подрастващите, като на всяко от учебните заведения е била предоставена и възможност за реализиране на FlashMove хореография като част от празника.

В инициативата на територията на област Русе в различните събития, част от кампанията  NowWeMOVE, в която влизат освен Европейския ден на спорта на училище и Европейска седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week 2018 и NO Elevators Day (Ден без асансьори), са участвали повече над 1700 ученици и повече от 115 учители и родители от общо 9 учебни заведения, а именно ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Христо Смирненски“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, Национално Училище по Изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, както и СУ „Васил Левски“ във Ветово, а също и ОУ „Свети свети Кирил Методий“ в Полско Косово.

Отделно по време на крос-похода „Русенско Поломие 2018“, организиран от СТПД „Академик“ и РУ „Ангел Кънчев“, участие са взели близо 350 ученици от 10 учебни заведения – СУ „Васил Левски“, ПГО „Недка Иван Лазарова“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГСАГ „Пеньо Пенев“, ПМГ „Баба Тонка“, АЕГ „Гео Милев“, ПГЕЕ „А. Арнаудов“, СУ „Христо Ботев“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и ПГИУ „Елиас Канети“.

Посочените данни по-горе са на база изпратените отчети от учебните заведения към организаторите.

Също така на 28-ми септември тази година близо 100 деца от предучилищните групи на 9 детски градини, техните родители и педагози направиха демонстративни състезания с колелета, ролери, кънки, тротинетки и детски картинг колички.

Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище, ще получат сертификати за участие, както и он-лайн достъп до ресурси като наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения.

Кампанията тази година беше реализирана под патронажа лично на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и беше официално подкрепена от Министерството на образованието и науката, Община Пловдив, Община Кюстендил, Областна администрация Търговище, множество спортни организации и личности, като подкрепа беше заявена и от еврокомисаря Тибор Наврачич.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов