Областна администрация - Русе отново в подкрепа на Европейския ден без загинали на пътя

Мотото на тазгодишната кампания е „Безопасни мобилни комбинации за живот“

За трета поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, през месец септември ще се реализира проекта EDWARD  European Day Without A Road Death. През 2018 г. инициативата Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе на 19 септември на територията на цялата страна.

Мотото на тазгодишната кампания е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността, която е между 16 и 22 септември „Мултимодалност“ със слоган „Комбинирай, движи се!“.

Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които може да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Идеята е чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката относно броя загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Сред множеството партньори на инициативата е и Областна администрация Русе.

Всеки желаещ може да се регистрира като партньор на следния уеб адрес: http://roadsafetydays.eu. Сред възможностите са още участие във фотоконкурса на ТИСПОЛ във връзка с EDWARD, като кандидатите трябва да изпратят 3 от своите най-добри фотографии до 19 октомври тази година на адрес: MOVE-ROAD-SAFTY-DAYS@ec.europa.eu. Отличените снимки ще бъдат представени от Европейската комисия, а победителят ще бъде поканен на следващите награди по пътна безопасност, организирани от Комисията. Желаещите да се включат в кампанията могат да участват и чрез социалните медии с #ProjectEDWARD в Twitter, Facebook, Instagram и др., както и да дадат обещание за пътна безопасност, като попълнят формата на адрес: http://projectedward.eu.

Актуална информация, показваща броя загинали към момента при пътнотранспортни произшествия може да бъде намерена на следния адрес: https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ubiti_do_



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов