Осем медала спечелиха ученици от Ценово на математическо състезание

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово се представиха отлично на националното математическо състезание „Многознайко“. Те спечелиха общо осем медала – три златни, три сребърни и два бронзови. С най-високото отличие се окичиха първокласничките Йоана Иванова, Анджелина Иванова и второкласникът Гален Иванов. Деветнадесет момичета и момчета получиха дипломи за отлично представяне, връчени  от директора на учебното заведение Камелия Леонова. Състезанието, в което могат да се включат ученици от първи до седми клас, се организира от Националния младежки център в Бургас. Повечето от учениците вече изявиха желание да премерят сили и в останалите две категории на надпреварата – по български и английски език, а след това да се преборят за купата „Млад многознайко“.

Отличията бяха връчени по време на коледното парти, което беше изпълнено с много положителни емоции, настроение, музика и танци. Ръководството на училището заедно с ръководството на Община Ценово се бяха погрижили Дядо Коледа да раздаде подаръци на всички ученици. Децата участваха и в конкурс за украсяването на традиционни сурвакници. На изложбата бяха представени 25 дряновици, които са символ на здраве, доброта и ново начало. Най-добрите сурвачки получиха награди от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

 Коледно-новогодишни тържества се организираха във всички училища и детски градина в населените места на община ЦеновоСнимка на Деня

Щрихи от Плевен