Галин Григоров участва в работна среща на областните управители

Срещата се проведе в Стара Загора

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в регулярна работна среща на областните управители от цялата страна, която се проведе в гр. Стара Загора в периода 22 – 23 ноември тази година.

По време на срещата областните управители заедно с заедно с началника на кабинета на министър-председателя г-жа Румяна Бъчварова обсъдиха изпълнението на Комуникационната стратегия на България за ЕС и постигнатите резултати от проведените по места инициативи за популяризиране на европейското културно многообразие и за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста.

Г-н Григоров отчете, че на територията на Русенска област са проведени 18 събития и във всяко от тях е участвал представител на Областната администрация.

Традиционно на срещата бяха поставени и текущи въпроси, свързани с работата на администрациите.

В работния форум се включи и министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов. Основната тема на неговото изказване бе „Обществен ред и сигурност“. Той очерта главните приоритети на ръководството на МВР и обяви статистика за състоянието на средата за сигурност у нас. Като положителен аспект в дейността на министерството беше посочена изградената добра комуникация и партньорство между органите на реда, областните администрации и представителите на местната власт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов