Галин Григоров: Русе предоставя отлична възможност за развитие на всякакъв вид туризъм

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров заедно със своя заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с г-н Ивайло Маринов, ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси към посолството на България в Румъния и представители на пенсионерски клубове от Трансилвания.

Целта на срещата е осъществяване на съвместни срещи и обмяна на опит между пенсионерските клубове от България и Румъния и повишаване броя на туристите от северната ни съседка, тъй като от другата страна на р. Дунав е стартирала програма за подпомагане на пенсионерите и тяхното запознаване с културата на други страни от Европа.

По време на срещата стана ясно, че в Трансилвания има около 75 000 пенсионери, които са организирани в пенсионерски клубове. Идеята е на тях да бъдат предлагани разнообразни туристически пакети, включващи посещения на културно-исторически обекти и музей на територията на област Русе, а също и възможност за посещение на забележителностите във Велико Търновския регион.

В тази връзка областният управител отбеляза, че Русе предоставя отлична възможност за развитие на всякакъв вид туризъм и регионът има какво да предложи на желаещите да го посетят. Той допълни, че в тази сфера наистина се работи задълбочено и през идната седмица ще се проведе среща между ръководствата на пенсионерските съюзи от региона и с тях ще бъдат обсъждани по-конкретни подробности относно бъдещото сътрудничество. Също така той допълни, че Областна администрация Русе е партньор по проект за създаването на тематични маршрути и единен туристически бранд по поречието на р. Дунав.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)