Евродепутатът Андрей Новаков посети Община Сливо поле

Той започна обиколката заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Община Сливо поле в рамките на тридневната си визита в Русенска област.  Той започна обиколката заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев. Новаков и Нунев бяха запознати от кмета на общината Валентин Атанасов, неговите заместници и общински съветници от ГЕРБ с напредъка по няколко инфраструктурни проекта. Те научиха подробности от представител на фирмата – изпълнител за реконструкцията и благоустрояването на градския парк и изграждането на открит паркинг за успоредно паркиране по улици „Бузлуджа“ и „Христо Ботев“. В тази зона се намират сградата на Община Сливо поле, декоративна градинка с мемориал и площадно пространство и озеленена площ. Общата стойност е малко над 450 хил. лева. Там понастоящем се монтира сух фонтан с декоративно осветление. На три места в парка се изграждат дървени пергели с места за сядане. В северната част на парка се обособява площадка за младежи с места за сядане и рампи за скейтборд. Ще има и 25 пейки.

Друг значим за местната общност проект се случва по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“, ос номер 4 „устойчиво развитие на рибарските области“. Той е финансиран в изпълнение на Местната стратегия за развитие на МИРГ „Главиница – Тутракан – Сливо поле“ с финансовата подкрепа на Европейския фонд за рибарство  на Европейския съюз и националния бюджет. Създаването на зона за отдих с детски площадки в град Сливо поле става факт с близо 44 хил. лева, каза кметът Валентин Атанасов.

Направен бе преглед и на завършилата реконструкция на улица „Ангел войвода“ в град Сливо поле. Тя е с площ 2375 кв.м. и там се вложиха към 160 000 лева.

Особено внимание бе обърнато на ремонта на поликлиниката в град Сливо поле във връзка с качеството, сроковете и доуточняване на строително-монтажните работи. Близо 300 000 лева отдели в инвестиционната си програма през тази година общината, за да направи мястото по – добро за пациентите от региона.

Визитата продължи в село Малко Враново /Община Сливо поле/. Кметът Тефик Байтар представи обновената детска градина „Пролет“ с филиали в Голяма Враново и Стамболово. Над 53 хил. лева бяха отделени от инвестиционната програма за 2018 година на Община Сливо поле за укрепването и ремонта на сградата.

В Голямо Враново бе показан ремонтът на бившия киносалон в ОУ „Иван Вазов“. Двуетажната сграда ще може отново да се ползва от училището за различни образователни и културни прояви през идната година, отбеляза Валентин Атанасов пред гостите.

Евродепутатът даде висока оценка за изпълнението на приоритетите от програмата на кмета Атанасов и особено за подобряване инфраструктурата в региона. Изтъкнато бе отличното взаимодействие на народните представители от ГЕРБ – Русе и местната власт при решаването на редица проблеми, поставени от местните жители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов