Людмил Киров: Не отиваме във Варна като обречени

“Драконите” гостуват във Варна в петък

Наставникът на ФК “Дунав” Людмил Киров говори пред медиите преди срещата от 13-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Черно море”. “Драконите” гостуват във Варна в петък, 26 октомври от 17.30 часа на стадион “Тича” във Варна.

“Всичко върви по план. Настроението е леко приповдигнато след победата над “Локомотив” (Пловдив). Спечелените три точки са жизненоважни. Смея да твърдя обаче, че има още какво да се иска от отбора. Аз не съм очарован от начина на изиграване на мача. Знам, че това което искам от моите футболисти – те ще ми го дадат. На мен, на на публиката и на футболната общественост. В целия мач не видях нищо позитивно. Много съм разочарован специално от първото полувреме. Накарах момчетата да играят търпеливо, а в защита играхме добре. Искам обаче още агресия от моите футболисти”, започна изказването си наставникът на “Дунав”, цитиран от клубния сайт.

Людмил Киров сподели, че Борислав Балджийски и Божидар Васев са контузени и пропускат мача с “моряците”. Мартин Ковачев е с разтежение и е получил два дни почивка. Петър Патев пък се е възстановил от травмата и ще бъде в групата за мача.

“Запознат съм доста добре с отбора на “Черно море”. Мисля, че е отбор от нашата черга. Не отиваме във Варна като обречени. Ще излезем с нужния респект към тима на домакините. Мачът е специален за мен, защото съм играл на “Тича” пет години, но сега най-важен за мен е “Дунав”, добави специалистът.

“Черно море” имат един много добър треньор, в лицето на Илиян Илиев. Той ми е бил треньор и много го уважавам. Винаги когато съм се допитвал до него ми е давал съвети, подавал ми е ръка и ми е помагал. Сега обаче излизаме един срещу друг и се надявам да вземе максимума от този мач. Дай Боже да спечелим”, каза още Киров.

“Аз съм човек, който мечтае. Хубаво е човек да мечтае. Гледам всеки ден класирането и мисля, че след мача с “Локомотив” (Пловдив) тръгваме нагоре. Имаме и доста хубава програма. Но все пак нека да не избързваме”, завърши старши треньорът на “драконите”.

Той определи като хубава инициативата на феновете на “Дунав” с треньорското ръководство и футболистите на клуба, която се е състояла във вторник.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)