Районна прокуратура – Русе предаде на съд рецидивист, хулиганствал и причинил телесна повреда на полицай

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай.

Обвинението срещу А. Н. е за това, че  на 29.08.2018 г. в гр.Русе, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – в централната част на града предизвикал скандал и нанесъл юмручен удар в лицето на Р. Г., като  деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител при Първо РУ-Русе, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред - престъпление по чл.325  от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 29.08.2018 г. в гр. Русе, причинил лека телесна повреда на полицай от група „Охрана на обществения ред“ при Първо РУ на МВР-Русе, като телесната повреда е причинена при изпълнение  на службата му - охрана на обществения ред - Престъпление по чл.131, вр. чл.130 от НК.

Сутринта на 28.08.2018 г. обвиняемият, който бил употребил значително количество алкохол, се намирал в централната част на града, пред офиса на фирма „Приста ойл“. По същото време и на същото място, около 11.00 часа, пострадалият Р.Г. и още един служител на фирма „Вектор“ЕООД – Русе, изпълнявали служебните си задължения, като почиствали кошчетата за боклук. Това провокирало агресията на обвиняемият, който решил да демонстрира незачитане на обществения ред, като предизвикал скандал със служителите, приближил се и неочаквано нанесъл юмручен удар в областта на носа на Р.Г. Действията му били забелязани от полицейски служители, които разпоредили на обвиняемия да преустанови агресивното си поведение и да спре, за да му извършат проверка. Тогава обвиняемият нанесъл юмручен удар в лицето на полицая и побягнал. Малко по – късно той бил настигнат и задържан.

По искане на прокуратурата по отношение на А.Н. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов