Нова мултифункционална спортна площадка бе открита в кв. "Долапите"

Тазгодишният проект на квартала е на стойност 10 000 лв.

В кв. „Долапите“, заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, заедно с кметския наместник на квартала Светлин Савов, откриха нов обект, изграден по фонд „Малки населени места“. Тазгодишният проект на квартала е „Реновиране на мултифункционална спортна площадка в кв. Долапите“ и е на стойност 10 000 лв.

Г-н Григоров приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на Светлин Савов от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Той пожела здраве и благоденствие на всички присъстващи, да използват новите съоръжения и да ги пазят.

В проекта са включени ремонт и боядисване на оградните пана, разчертаване на спортните игрища и поставяне на съоръжения на спортната площадка.  

Кампания „Малки населени места“ 2018 на Община Русе цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки кметствата Басарбово, Бъзън, Долно Абланово, Мартен, Николово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово и кварталите „ДЗС“ и „Образцов чифлик“, „Долапите“, „Средна кула“.

За поредна година, средствата, които бяха отпуснати за финансиране на проекти в 13-те кметства от общината, както и кварталите, са в размер на 320 000 лв. До края на месец ноември предстои да приключи изпълнението на всички проекти, свързани с кампанията „Малки населени места“ 2018.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май