Има варианти проектът за канализация в "Средна кула" и "Долапите" да започне през 2015 г.

Животът

26-12-2014, 17:30

Снимка:

Wikipedia.org

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Стоилов: Изминалата 2014-а е година на реалните действия

"Последните срещи, които проведохме с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, ще ни дадат шанс в началото на 2015 г. да реализираме проекта за канализация в кварталите "Средна кула" и "Долапите", съобщава Топ Новини. Смятам, че този проект ще се случи, предвид волята която има в новото правителство и това, че той е приоритетен, предвид значението за жителите на двата квартала, което има". Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов в отговор на актуално питане на Topnovini.bg по темата.
Припомняме, че жители на двата квартала протестираха активно до март тази година с настояване за реализацията на проекта, който е наличен, но е без осигурено финансиране. Те затвориха на няколко пъти движението на изхода на Русе за Бяла, Велико Търново и София, като дори стигнаха и до Дунав мост.
"Има варианти, ако при мониторинга, който тече на изпълняваните проекти и корекциите, които ще бъдат наложени, т.е. спирането на отделни компоненти по някои от тях, и се съберат пари, ние да го изпълним в рамките на старата оперативна програма. Има и опции срокът да бъде удължен, тъй като много трудно ще бъде до края на 2015 г., той да бъде финализиран. За нас е важно да започне и да имаме осигурено финансиране", уточни Пламен Стоилов.

Той добави, че не е изключена все пак и алтернативата този проект да бъде реализиран по новата оперативна програма в програмния период 2014 - 2020.

"Така или иначе на този проект ще бъде даден ход, защото е много важен", категоричен бе русенският кмет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов