В Тетово посрещнаха Петковден

Заместник областният управител беше сред официалните гости

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на тазгодишния традиционен Празник-Събор, посветен на Петковден в село Тетово.

Той заедно с кметът на Тетово г-жа Невяна Атанасова дадоха старт на ежегодния футболен турнир, който през настоящата година е под надслов „Млади надежди” 2018. При откриването на турнира г-н Колев заяви, че се радва да види толкова млади хора заедно и пожела успех на отборите. Той отбеляза, че без значение кой ще победи, победители ще бъдат всички, защото спортуват, което е в основата на тяхното здраве, а също така са и радост за своите родители.

По-късно заместник областният управител заедно с народните представители от 19 МИР г-жа Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков наградиха участниците в турнира и приветстваха жителите на Тетово.

Г-н Колев благодари за отправената покана да бъде част от празника на населеното място и посочи, че за него е голямо удоволствие да види толкова много деца, които са ентусиазирани и амбицирани да спортуват и да се състезават. Той изрази увереност, че Тетово ще продължи да се развива.

„Виждайки тези деца, ние трябва да съзнаваме, че семейството, държавата и местната власт трябва да бъдат винаги заедно, за да осигуряват по-добри условия за децата и за да им се гарантира развитие и за едни по-успешен старт в живота” каза още г-н Колев.

Денят беше изпълнен с множество песни и танци, като програмата включваше изпълнения на оркестър „Хармония” гр. Разград, Фолклорен танцов театър „Найден Киров” гр. Русе и певицата Ивелина Колева.

Празникът завърши с тържествена заря.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов