110 годишен юбилей на Народно читалище „Пробуда 1907“ в Тетово

Новините

12-11-2017, 14:17

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народните представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Тетово

Зам.- областният управител Колев изрази уважение пред тетовчани, защото пазят жива българската традиция

В село Тетово беше отбелязан 110 годишния юбилей от създаването на Народно читалище „Пробуда 1907”.

Сред гостите бяха народните представители от 19-ти МИР Русе Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, Искрен Веселинов, заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев, кметът на село Тетово Невяна Атанасова, директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов, Мануела Симеонова, експерт от Регионален център „Читалища“ – Русе, жители и гости на Тетово.

Колев изказа благодарност за възможността да бъде част от настоящия празник. Той приветства присъстващите и пожела здраве на читалищните дейци. Заместник- областният управител изрази уважение пред тяхната дейност, защото пазят жива българската традиция за следващите поколения. Той подчерта, че читалището е притегателен център за хората от населеното място, тъй като то дава възможност за удовлетворяване на техните духовни и културни потребности.

Колев връчи поздравителен адрес на председателя на читалищното настоятелство Стефка Русева от името на областния управител на област Русе Галин Григоров, в който се казва:

„... Нека ентусиазмът и отдадеността към популяризиране дейността на българското читалище, любовта към изкуството и традициите, както и стремежът за опазване на българщината бъдат Ваш постоянен спътник!

Годишнината, която отбелязвате е забележителна и вярвам, че посрещате този ден изпълнени с достойнство и удовлетвореност от постигнатите резултати...”.

Русева беше удостоена с медал и грамота за активна читалищна дейност от името на председателя на Съюза на народните читалищата в България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)