Обвиненият за смъртта на Виктория Маринова ще бъде предаден в ръцете на българското правосъдие

Германия ни връща Северин Красимиров

Бърз развой по искането на България за екстрадицията на задържания Северин Красимиров. Обвиненият за смъртта на телевизионната водеща Виктория Маринова ще бъде върнат у нас и ще бъде оставен в ръцете на българското правосъдие, съобщи tribune.bg.

Процедурата по предаването му вече е в ход и заключението на германския съд е, че няма основания, които да възпрепятстват процеса. В момента Северин е в ареста в Германия, а самата екстрадиция предстои.

21-годишният мъж е обвинен в бруталното изнасилване и убийство по особено жесток начин на младата майка Виктория. Според заключенията на българските власти убиецът случайно е избрал жертвата. Той е извършил деянието под влиянието на наркотици и алкохол.

Разследващите имат веществени доказателства срещу Красимиров, включително и негово ДНК по жертвата. Според майката на арестувания той е направил и пълни самопризнания пред германските власти.

Именно самопризнанията могат да се окажат единствената пречка пред доживотната присъда за убиеца. Според законодателството максималното наказание в подобни случаи е 30 години затвор, смятат юристи.

Решението идва в деня, в който тялото на Виктория беше предадена на близките ѝ. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)