Бдение в Плевен в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

То ще започне в 19,30 часа

Бдение в Плевен ще има тази вечер пред църквата "Свети Николай" /до театъра/ в памет на жестоко убитата журналиста Виктория Маринова. То ще започне в 19,30 часа.

"На 6-ти октомври, събота, Виктория Маринова е намерена брутално убита - изнасилена, обезобразена и удушена в парк в Русе. Виктория Маринова беше журналист в местната медия TVN, водеща предаване за разследваща журналистика. Но преди всичко тя беше майка на 7-годишно момиченце, дъщеря, съпруга, близък приятел. Каквато и да е причината за убийството, нека покажем, че сме съпричастни, нека покажем, че сме общност, нека покажем, че искаме справедливост! Ако като общество не реагираме на това убийство, то може би всичко е било безсмислено. Елате, за да запалим свещ в памет на Виктория Маринова!", призовават организаторите на бдението в Плевен.

Разследването на случая продължава, като се работи по всички версии, пише tribune.bg. 30-годишната жена е била намерена мъртва в обрасла с растителност местност в близост до алея край Дунав. Разследващите са установили на място, че липсва мобилният телефон на жертвата, ключовете за колата, очилата и част от дрехите ѝ.

Виктория Маринова е била административен директор на местна телевизия и водеща на предаване в медията. От полицията съобщиха, че няма данни жената да е получавала заплахи. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни, че се проверяват криминално проявени лице, както и психиатрична клиника в града.

Жестокото убийство получи и международен отзвук. Няколко водещи медии, включително БиБиСи, „Гардиън“, Ройтерс писаха за убийството на младата жена.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер писа в "Туитър", че е шокиран от бруталното убийство на български журналист.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)