Кръщаване на нов маркиращ кораб в Русе

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше гост на официална церемония по именуване на нов маркиращ кораб, която се състоя на понтон 8 в град Русе.

Събитието откри г-н Валентин Колев, а сред гостите на церемонията бяха г-жа Галина Василева от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която стана и кръстник на кораба, д-р Андриан Райков, народен представител от 19-и МИР, г-жа Наталия Кръстева, заместник-кмет на Община Русе и други официални лица.

Заместник областният управител благодари за поканата и отправи поздравления към инж. Павлин Цонев, изпълнителен директор на ИАППД Русе за упоритостта и усилията, които полага за осигуряване на подходящи условия за корабоплаване по реката, което да отговаря на европейските стандарти. Той пожела на всички служителите на агенцията, които работят в Русе здраве и много успехи.

Специализираният плавателен съд на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ е построен в рамките на проект FAIR Danube, съфинансиран от Механизма за свързване на Европа за изпълнение на Генералния план за рехабилитация и поддържане на плавателния път по река Дунав и плавателните ѝ притоци.

Новият кораб за маркиране на корабоплавателния път по р. Дунав ще носи името Осъм.

По-късно ще се проведе Национален форум на заинтересованите страни по проекта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов