Празник на плодородието се проведе за пета поредна година на Централен пазар в Русе

Ежегодният празник на плодородието, който тази година се провежда под мотото: Здравословната храна - плодородие за душата и тялото, се състоя днес на Централен пазар в Русе.

 Стотиците жители и гости на града бяха приветствани от управителя на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев, който организира празника за пета поредна година, както и от директора на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ в Община Русе г-жа Нели Миткова, която поздрави присъстващите от името на кмета Пламен Стоилов.

„На пазара през последните осем години показваме стабилно развитие, защото избираме най-добрите производители, които да бъдат наши наематели и да предлагат своята продукция. Тук хората намират качествена и полезна храна, която да сложат на своята трапеза. Благодарение на ръководството на Община Русе, с всяка изминала година подобряваме инфраструктурата на нашите пазари, правили сме по нещо ново и сме увеличавали броя на обектите“, заяви Кунчо Кунчев и благодари на всички, допринесли за празничното настроение.

„За поредна година Община Русе подкрепя празника на плодородието. От името на кмета Пламен Стоилов, поздравявам управителя на „Общински пазари“ ЕООД г-н Кунчо Кунчев за успешната работа през цялата година и затова че създава прекрасни условия на общинските пазари“, заяви г-жа Миткова.

По повод Световния ден на сърцето, който отбелязваме днес, от 10 часа до 13,30 часа, се провежда и изнесена инициатива на СБАЛК „Медика Кор“ Русе. На Централния пазар всеки желаещ е консултиран от кардиолози, които  измерват кръвното налягане, отделят внимание на споделени здравословни проблеми и информират гостите на пазара за сърдечни болести, както и за начините на  превенция.

Всички присъстващи имаха възможност да се докоснат до уникалния автентичен вкус на месни планински деликатеси от Бачково. Своята продукция представиха и две русенски фурни, които ще предложат различните си хлябове, замесени с продукти и качество, отговарящи изцяло на тенденцията за здравословен начин на живот и запазващи важните си хранителни качества. Една от атракциите беше и изключителната млада българка - Пепи Петкова от Шумен, пременена винаги в най-китна българска носия, предлагаща ръчни нанизи, както и захарни сладки от старо време - бонбони, петлета, незабравими захаросани ябълки. Тя е носител на много свидетелства и награди за своя талант,  добре познат на всички, които се включват в български събори и празници у нас и в чужбина.

Специални гости на празника бяха децата от Сдружение „Дете и пространство” Русе, които се включиха в празника със свой музикален поздрав „Танц на плодородието“.

За най-малките пък бяха подготвени игри и награди, за които за поредна година се погрижиха „Веселяците”, а Елена Христова отново влезе в образа на Царицата на плодородието.

Специални гости на празника бяха вокална група „Приста“ и Вокална формация „Вива тийн“, с ръководител г-жа Доротея Бальовска, а Общински детски център за култура и изкуство при Община Русе се включи с прекрасните си танцьори на български народни ритми.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов