Празник на плодородието на Централния общински пазар в Русе

На 29.09.2018 г., събота, на Световния ден на сърцето, „Общински пазари” ЕООД - Русе отваря отново сърцето си за всички русенци и гости на града. Нашата Царица на плодородието кани всички на станалия ежегоден Празник, който тази година се провежда под мотото: ЗДРАВОСЛОВНАТА ХРАНА - ПЛОДОРОДИЕ ЗА ДУШАТА И ТЯЛОТО!

На Централния общински пазар в Русе, във времето от 10,00 часа до 13,30 часа, ще има изнесена инициатива на СБАЛК „Медика Кор“ Русе и всеки желаещ ще бъде консултиран от професионалните познания и грижа на кардиолози, които ще измерят кръвното налягане, ще отделят внимание на споделени здравословни проблеми, ще информират гостите ни за опасността от сърдечни болести, високия риск от влошено здраве на значителен процент от населението у нас, както и за пътищата за превенция. Тъй като животът е комбинация от здраве и плодородие в душата, дома или на трапезата ни, то на пазара ще осигурим нужната доза живот! Всеки на празника ще се докосне до уникалния автентичен вкус на месни планински деликатеси от Бачково! Своята продукция ще представят и две русенски фурни, които ще предложат различните си хлябове, замесени с продукти и качество, отговарящи изцяло на тенденцията за здравословен начин на живот и запазващи важните си хранителни качества. Празнувайки, всички ще имат възможността да се запознаят и с една изключителна млада българка - Пепи Петкова от Шумен, пременена винаги в най-китна българска носия, предлагаща ръчни нанизи за ръката Ви, както и захарни сладки от старо време - бонбони, петлета, незабравими захаросани ябълки. Тя е носител на много свидетелства и награди за своя талант,  добре познат на всички, които се включват в български събори и празници у нас и в чужбина.

Специални гости ще са и децата от Сдружение „ Дете и пространство” Русе, които се включват в празника ни със свой музикален поздрав „Танц на плодородието“.
Както винаги, никога не са пропуснати нашите най-малки и най-безценни участници - нашите деца! За тях са подготвени игри и награди, за които ще се грижат „Веселяците”, с които винаги веселието и забавата е незабравима !
За празничната програма , специален гост е Вокална група „Приста“ и Вокална формация „Вива тийн“, с ръководител г-жа Доротея Бальовска, а Общински детски център за култура и изкуство, при Община Русе, верен партньор на „Общински пазари“ в празници и инициативи, ще участва с прекрасните си танцьори на български народни ритми.
Организаторите вярват, че времето ще ни подари един прекрасен слънчев ден, на който очакват русенци с широки усмивки, които да прогонят лоши мисли и облаци, а да отварят сърца за берекет и много плодородие!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов