Посланикът на Германия с първо посещение в Русенския университет

На среща с ректорското ръководство дипломатът се запозна с възможностите за обучение и материалната база на висшето училище

Посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Херберт Салбер направи първото си посещение в Русенския университет. На среща с ректорското ръководство дипломатът се запозна с възможностите за обучение и материалната база на висшето училище.

Заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика – проф. Юлиана Попова представи профила на университета, специалностите, по които се обучават студенти, проектите, по които работят учените и международната дейност на висшето училище. Акцент беше поставен и върху получената висока акредитационна оценка. Директорът на Българо-румънския интеруниверситетски Европа център – доц. Мими Корнажева разказа за дейността на центъра и сподели преодолените в годините трудности, а също и новите предизвикателства, които стоят пред екипа.

БРИЕ възниква като проект по Пакта за стабилност в Югоизточна Европа по инициатива на Конференцията на германските ректори през 2000 г., а две години по-късно са приети първите международни студенти. Обучението се провежда в България, Румъния и Германия. Към днешна дата дипломи от БРИЕ имат близо 200 граждани от 16 държави.

Дипломатът изказа задоволство от посещението си в университета и се ангажира да работи за задълбочаване на сътрудничеството с немски висши училища.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов