Катастрофа край Могилино, шофьор и спътникът му избягаха от произшествието

На 25.07.2018г в 22.15 часа е получен сигнал за настъпило ПТП с един автомобил на 800 метра след табелата на с.Могилино в посока с.Помен с материални щети и един леко ранен, съобщават от МВР.

В условията на  суха пътна  настилка и сумрак при движение от с.Могилино в посока с.Помен лек автомобил „Рено“ собственост на 58-годишен мъж от с.Помен се движи с несъобразена скорост, рязко е променил движението си и е напуснал пътното платно в дясно по посока на движението си, преминал е през крайпътни храсти, след което се ударил челно в крайпътно дърво. Полицейските служители посетили произшествието не установяват на мястото водача и спътника му.

След това в с.Могилино е установен 56-годишен мъж, който е признал че е единия от двамата, който са били в автомобила. Водачът е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата е отчела над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Същият е откаран с екип на ЦСМП гр.Две могили в спешно отделение на УМБАЛ"Канев" - гр. Русе където след преглед е настанен за наблюдение в отделение по неврохирургия без фрактури.

Другото лице от произшествието е собственика на катастрофиралия автомобил, който е установен в дома си в с.Помен. От снетите обяснения същия е отрекъл да е управлявал автомобила си. При извършената проверка за алкохол е отчетена над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен е констативен протокол за ПТП с пострадали. Случаят е в процес на изясняване. Образувана е проверка. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)