20-ти юбилеен фестивал "Еньовден" се проведе в Лесопарк "Липник"

Животът

25-06-2018, 10:13

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турнир по борба в Лесопарка

Три награди от Деня на отдиха в Лесопарк „Липник“

В събора участват над 320 самодейци от пенсионерски клубове от Русе, Силистра и Разград

В Лесопарк „Липник“ се проведе двадесетото издание на фестивал „Еньовден“. На събитието присъстваха народният представител Светлана Ангелова, началникът на отдел „Обществено здраве“ в Община Русе Катя Петрова, кметът на Кметство Николово Марийка Генова, председателят на Българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисимов, председателят на Българската асоциация на пенсионерите – Русе Петинка Митева и председателят на Българската асоциация на пенсионерите – Силистра Нина Илиева.

Г-жа Петрова поздрави присъстващите и връчи на г-жа Митева поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Фестивалът „Еньовден-2018“ е една чудесна инициатива, която дава възможност на хора от всички поколения да се докоснат до магията на българските традиции“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

В събора участват над 320 самодейци от пенсионерски клубове от Русе, Силистра и Разград. Акцент на фестивала бяха изложба от погачи, изработени лично от членове на Асоциацията, както и подбрани изпълнения на народни музикални инструменти. Участниците получиха награди под формата на дипломи и сувенири.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов