Три награди от Деня на отдиха в Лесопарк „Липник“

Новините

09-08-2017, 10:38

Снимка:

Кметсво Николово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самодейците от Николово представиха отлично България и Русе в Будапеща

Наградата на кмета на с. Николово – Марийка Генова, която бе и водеща се присъди на „Капанска магия“

Традиционният празник Ден на отдиха в Лесопарк „Липник“, организиран от кметство с. Николово, читалище „Пробуда 1901 г.” и Община Русе продължи три дена. Съборът се проведе под открито небе. Първият ден за посетителите свири народен оркестър, а за децата имаше люлки и лакомства. Вторият ден за седми път се проведе националният конкурс-надиграване „Да се хванем на хорото, на Текето под небето“.

В този известен в цялата страна конкурс се включиха 12 колектива. Те, чрез своите танци, допринесоха за популяризиране на автентичния български фолклор и внасянето му в ежедневието на българина. След оспорвана битка в няколко кръга от танци и надиграване по двойки, се отличиха три състава.

Специалната голяма награда от събора и първо място спечелиха участниците от с. Калипетрово. Голяма купа и второ място спечелиха „Чанове“ от гр.Русе, а третото място грабнаха домакините от с. Николово ТС “Липник“. Наградата на публиката отиде при танцьорите от Нова Черна. Наградата на журито се присъди на участниците от с. Червена вода, а наградата на кмета на с. Николово – Марийка Генова, която бе и водеща се присъди на „Капанска магия“ от с. Гецово. След награждаването празникът продължи с хоротека под звездите с участието на оркестър за народна музика „Настроение“ до 01.00ч. през нощта.

 

Третият ден започна в 10.00ч с провежданият за първи път в рамките на този събор-Турнир по свободна борба с.Николово-2017г. за деца, ученици и кадети с над 40 участници. Турнирът предизвика много голям интерес и стана ясно, че той ще стане традиция в рамките на празника. Следобед празникът продължи с концерт на фолкпевицата Валя и оркестър „Русенски ритми”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)