Заедно в спорта, заедно срещу трафика на хора

Мисия

26-05-2018, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

62 медала за русенските щангисти от Държавното лично първенство

В рамките на проекта на Община Русе по програма ЗОВ

В рамките на поредната информационна кампания за превенция на трафика на хора, която провеждат експертите на Сдружение БРТИМ в рамките на проекта на Община Русе по програма ЗОВ, в двора на СУ с преподаване на източни езици и култури „Васил Левски“ се проведе събитие под надслов „Заедно в спорта, заедно срещу трафика на хора“.

 

Инициативата бе обвързана със спортния полуден на училището, където повече от  150 ученици и техните класни ръководители се включиха активно в различни спортни дисциплини - волейбол, футбол, лека атлетика и др.  Експертите и доброволците на Сдружение БРТИМ подкрепиха инициативата и мотивираха учениците за по-високи спортни достижения в подкрепа на жертвите на трафик на хора. Събитието имаше състезателен характер. В дисциплината лека атлетика участие взеха учениците от 5, 6 и  7 клас, които с голям хъс дадоха всичко от себе си в надпреварата, подкрепяни бурно от съучениците си. Учениците, заели първите места в състезанието бяха наградени с ръчно изработени информационни картички и тениски, изработени за кампанията и предоставени от Община Русе.

 

След края на състезателната част, експертите на Сдружение БРТИМ запознаха учениците с провежданата в момента информационна кампания „За истината без страх“, разясниха какво е трафик на хора и какви са начините да предпазим себе си и близките си, а доброволците ни раздадоха на съучениците си брошури и информационни материали.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов