Ден на отворени врати в АГ „Гео Милев“ – Русе

Животът

12-05-2018, 09:00

Снимка:

РУО Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенско участие на международен форум за психичното здраве

С две групи осмокласници и деветокласници бе проведен уъркшоп по кариерно ориентиране

В Профилирана английска гимназия „Гео Милев“- Русе се проведе Ден на отворени врати. Инициативите бяха много, интересът от страна на ученици, родители и гости – огромен.

Денят започна с интересното събитие – „Журналисти в училище“. Проведена бе среща на ученици от VIII-ми до XII-ти клас с журналиста Калин Първанов. Темата: „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“, се оказа много интересна, а аулата на гимназията беше пълна. Господин Първанов благодари за проявения интерес и покани своите колеги Ася Пенчева и Владимир Митев да изкажат мнението си по въпросите за продажната журналистика, фалшивите новини и злоупотребите с доверието на читателите.

С две групи осмокласници и деветокласници бе проведен уъркшоп по кариерно ориентиране, който да помогне на учениците да си отговорят на някои въпроси, свързани с бъдещото им развитие.

Успоредно с това се състоя и представяне на продукти от проектно-базираното обучение в IX клас, осъществявано във връзка със статута на училището като иновативно. Учениците разказаха за новите неща, които са научили и как новите подходи, които използват учителите повишават мотивацията за работа и качеството на обучение.

Клуб „Роботика“ през целия ден задържа буден интереса на ученици и на гости. Посетителите на залата имаха възможност да се запознаят и с богатата дейност на клубовете “Android”, “C++”, “IT+”, “Web design”.

Клубът по предприемачество показа новите продукти, над които работиха ученици от гимназията и с които получиха награди.

Няколкото демонстрационни репетиции на групата за акапелно пеене допринесе за доброто настроение на всички ученици, а музикалните интерпретации с различни инструменти донесе усмивки на лицата на участници и случайно преминаващи наблюдатели.

Проведоха се демонстрации на публична реч и други речеви изкуства на английски език (поезия, проза, ораторска реч и дуо), както и публичен дебат. Участниците успяха да запленят гостите с уменията си, които им носят традиционно призови места в регионални и национални състезания.

Посещението на училищния музеен кът събра много поколения и усмивките, грейнали на лицата им доказаха, че общата идея за просперитета обединява няколко поколения възпитаници на гимназията.

Представянето на клуба по математическа лингвистика, както и състезанието „Лов на съкровища“ в направления математика, биология и английски език показаха, че и най-сериозната предметна област може да се превърне в нещо увлекателно и забавно. По-големите ученици имаха отговорната задача да са ментори и това много им допадна.

В рамките на Деня на отворени врати бяха проведени още срещи-разговор с бивши възпитаници, волейболен турнир за ученици V-VII клас от няколко гостуващи училища, уъркшоп по социално предприемачество, демонстрационни езикови изпити и др.

Блестящата актьорска игра на учениците от гимназията цял ден пълнеше двете аули. Представени бяха: авторската пиеса на английски език „Философия на добротата“, част от спектакъла „Онова нещо“ по Йордан Радичков и театралната постановка „Charlie’s Aunt” (by Brandon Thomas) на английски език.

Изложбата на творби на участниците в клуб „Арт ателие“ направи коридорите на гимназията пълни с живот, а и накара ученици, учители, посетители да се убедят колко таланти има в русенската английска. Част от изложбата бе подредена за кратко пред гимназията, което даде възможност на много русенци да открият колко всестранно развити младежи има в училището.

През целия ден усмихнатите фоторепортери от клуба по журналистика надничаха в различните стаи и снимаха разнообразните дейности, за да имат материали за училищния сайт, вестника на клуба, презентации и т.н.

Мащабните инициативи за деня на отворени врати бяха посветени на факта, че тази година училището навършва 55 години. ПАГ „Гео Милев“ – Русе събра няколко поколения русенци и доказа, че девизът „Винаги с първите!“ е нещото, което остава непроменено във времето!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов