Русенско участие на международен форум за психичното здраве

Новините

08-05-2018, 13:01

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Foreigner слушаме довечера в Арена Русе

Русенският университет беше представен от студентките Седа Зиядин и Йоана Владимирова от специалност Ерготерапия

За трета поредна година Русенският университет участва в международния модул за психично здраве „Да сглобим пъзела“, организиран от Университета в Бакъу. Традиционно събитието събира преподаватели и студенти от висши училища в Белгия, Финландия, Румъния и България на тридневна интензивна работа в сферата на базирани в общността услуги за психично здраве.

Лектори  на тазгодишното издание бяха Крис Колиер и Петра Спелеерс от Университетския колеж Артевелде в Гент. Преподавателките споделиха своя богат практически опит в работа с лица с психични проблеми, а студентите бяха активно ангажирани в учебния процес чрез различни задачи, решаване на проблеми, работа по казуси, рефлексия и др.

Русенският университет беше представен от студентките Седа Зиядин и Йоана Владимирова от специалност Ерготерапия, заедно с доц. Лилия Тодорова, с финансова подкрепа от консорциума от висши училища в сферата на здравеопазването и рехабилитацията COHEHRE (Consortium of Institutes of Higher Education in Health and Rehabilitation in Europe).

На работна среща по време на форума бе обсъдена възможността Русенският университет да поеме организацията на модула през година, което ще осигури участието на по-голям брой наши студенти.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)