Кметът Пламен Стоилов присъства на тържествената церемония по повод Деня на победата

Мисия

09-05-2018, 14:33

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Денят на Европа и в музея

Нека помним историята за героичните победи и отговорностите, които имаме към бъдещето, като съхраняваме паметта за идните поколения, каза кметът

Кметът Пламен Стоилов присъства на тържествената церемония по повод Деня на победата - 9 май пред Паметника на съветския войн. Русенският градоначалник поздрави гостите на празника с Деня на победата и Деня на обединена Европа – 9 май. Днес е една от паметните дати в историята, на която отдаваме почит към всички герои – знайни и незнайни, дали живота си за свободата на Европа и света. Нека помним историята за героичните победи и отговорностите, които имаме към бъдещето, като съхраняваме паметта за идните поколения, каза кметът. Слово произнесе и генералният консул на Руската федерация в Русе г-н Андрей Громов.

 

Сред официалните гости, на събитието, организирано от  Генералното консулство на Руската федерация в Русе, бяха още председателят на Общински съвет – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“проф. Христо Белоев,  председателят на Общото събрание на русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, общински съветници и др. Церемонията пред паметника на Альоша завърши с поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите. След това присъстващите се отправиха към гробището на съветските воини, където отдадоха почит на жертвите от военните действия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов