За 130 - ти път Александър Крунев ще изпълни ролята на Набуко

Русе Лайф

30-04-2018, 09:00

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мюзикълът "Коса" на русенска сцена

На 30 април от 19 часа на сцената на Русенска опера

На 30 април от 19 часа на сцената на Русенска опера известният с невероятната си творческа плодовитост /над 150 роли/ баритон Александър Крунев ще направи 130 - то си изпълнение на ролята на вавилонския цар. Това е втората премиера на операта "Набуко", чийто режисьор, сценограф и художник костюми е италианецът Марио де Карло.
На сцената Крунев ще си партнира с Йоана Железчева в ролята на Абигаил, Борис Луков - Измаел, Момчил Миланов - Захария, Иван Пенчев - Абдало и за пръв път в ролята на Фенена  ще видим Глория Кънева.

За това нейно участие младата солистка споделя:
-       За мен е огромно вълнение да дебютирам в ролята на Фенена на втората премиера на Набуко. Ролята е прекрасна и много подходяща за млад артист като мен.Щастлива съм че съм русенка и имам възможността да направя първите си роли на русенска сцена пред русенска публика.Изпитвам сантимент към този театър,в който отраснах и се учих. 

Глория Кънева през 1993 в Русе, завършила НУИ ,,Проф.Веселин Стоянов‘‘ с класическо пеене в класа на Катрин Емилова. В момента e магистърски курс в НМА ,,Панчо Владигеров“ София със специалност класическо пеене в класа на проф. Илка Попова и доц. д-р Николай Моцов. Изучава актьорско майсторство в класа на акад. Пламен Карталов и Вера Петрова.
Лауреат е на национални и международни конкурси – ,,Орфеева дарба“ София – втора награда, Международен конкурс за немска и австрийска музика ,,Magic” Бургас – трета награда, Международен песенен конкурс дуо пеене -пиано ,,Густав Малер“ София – втора награда, Международен конкурс за немска и австрийска музика ,,Шуберт“ Русе – първа награда.
Участвала в майсторските класове на доц. Христина Ангелакова, Дарина Такова в рамките на Мартенски Музикални дни 2018 г. и в майсторския клас за интерпретация на френска музика на Вера Николова и Оливие Дориа.
През 2015 г. изпълнява ролята на Алиса от операта ,,Лучия Ди Ламермур“ - Доницети със Симфониета - Видин под диригентството на Деян Павлов. Участвала е в концерти с Държавна опера - Русе, Симфониета - София, Академичния оркетър на НМА и Софийска филхармония.
През юни 2016 г. дебютира в Софийска опера и балет в ролята на Олга в операта ,,Евгений Онегин“ – Чайковски. Същата година, след прослушване, е избрана да специализира оперно пеене в Академия „Борис Христов“ – Рим, Италия.

От началото на 2018 е солист на Държавна опера - Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов