Мюзикълът "Коса" на русенска сцена

Русе Лайф

24-04-2018, 09:00

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес в операта „Лучия ди Ламермур“

Опера Пловдив гостува с хитовия си проект

Най-успешният мюзикъл в историята на жанра „Коса“ от Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив на 24-ти април от 18:00 часа на сцената на Опера Русе. Незабравимите хитове от саундтрака на култовия филм на Милош Форман и енергията на младите талантливи солисти ще се слеят, за да взривят публиката със силни и неподправени емоции.

 

В ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от "Коса" публиката на Русе ще види талантливата Маги Джанаварова (Мюзик Айдъл), актьорите Радослав Владимиров (трупа "Терморитъм" към "Импро ха-ха") и Стелиан Радев (номинации за Икар и Аскеер 2016 за изгряваща звезда), както и певците Радостин Василев (Игра на хорове в Шоуто на Слави), Едит Унджиян (вокал на Биг Бенд Пловдив), Мартин Костадинов (Voice Of Boys), Весела Делчева (Музикален театър) и познатата от клубната сцена Елена Сиракова.

"Коса" гостува в Русе

Диригент е Константин Добройков, а постановъчния екип е в състав: режисьор - Георги Динев, хореограф - Анна Пампулова, художник костюми - Яна Дворецка, вокална подготовка – Яна Делирадева. Любопитно е, че официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив е легендарният американски актьор Джон Савидж от филма на Милош Форман, който лично се срещна със солистите и пя заедно с тях на една сцена малко преди премиерата на концерт-спектакъла в Пловдив. Коса“ на Пловдивската опера провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21-ви век. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов