Зам.-кметът Григоров на празника на Гюргево

Мисия

23-04-2018, 17:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мартенска изложба на жени от Гюргево и Русе

Григоров поднесе на кмета Николае Барбу поздравителен адрес и картина от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов

Днес в побратимения на Русе град Гюргево се състоя традиционното честване на Празника на града. На събитието присъстваха кметът на Община Гюргево Николае Барбу, Русенският митрополит Наум, заместник-кметовете на Община Гюргево  Йонут Чоака и Йон Драгомир, заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, заместник областният управител на Област Русе Свилен Иванов, както и директорът на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Традиционната литургия се проведе в епископията „Св. Георги“ в Гюргево.

 

Григоров поднесе на кмета на Община Гюргево Николае Барбу поздравителен адрес и картина от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. В адреса русенският градоначалник благодари на Барбу за сътрудничеството и пожелава на града просперитет. От своя страна, Николае Барбу също поднесе протоколни подаръци на Иван Григоров и отбеляза, че Русе и Гюргево са побратимени не само политически, но и духовно, поради добрите взаимоотношения между Гюргевска епископия и Русенска митрополия.

 

Тържествата по повод празника на града се провеждат в периода 20-23 април и са съпроводени с множество концерти и танци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов