Отличиха наградените в конкурса „Русе – град на мостове“

Дунав

22-04-2018, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-кметът Карапчански представи летище Русе на международен форум

Наградата на публиката и наградата на журито получи Явор Цанев за разказа „Понтонът“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше представен сборникът с разкази „Русе – град на мостове“, който е следствие от проведения национален конкурс за къс разказ „Мостове“ през 2017 г. от Дамски писателски клуб „Фортуна“, Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и с медийното партньорство на в. „Форум“.

Нели Цветкова – председател на Дамски писателски клуб „Фортуна“, Полина Лъвчиева - председател на Клуб „Мечтание“, и Цветелина Георгиева – редактор, разкриха фини детайли в изминаването на пътя от началото на конкурса до създаването на сборника разкази. „Русе – град на мостове“ бе темата, която събра 72 къси разказа. Петчленно жури извърши подбора и излъчи десетте най-добри. Тази вечер бяха наградени и финалистите.

Наградата на публиката и наградата на журито получи Явор Цанев за разказа „Понтонът“, втора в класирането за награда на публиката и фаворит на Дамски писателски клуб „Фортуна“ е Кристина Маринова, Красимир Бачков с разказа „Славей за вечеря“ е удостоен с награда на Клуб „Мечтание“, а разказът „Спящият под моста“ на Стефан Георгиев е безспорният фаворит за наградата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ сподели пред присъстващите радостта си от осъществяването на този проект и изрази ясни намерения за предстоящо съвместно сътрудничество.

Организаторите обявиха новата тема за второто издание, което ще се проведе през 2018 г., „Разкажи ми своята история“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов