Зам.-кметът Карапчански представи летище Русе на международен форум

Мисия

19-04-2018, 15:17

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба на ученици от ПГСАГ "Пеньо Пенев" – Русе

Беше направен и преглед на основните характеристики на русенското летище, неговия потенциал за инвестиции и развитие

Днес и утре, РУ „Ангел Кънчев“ е домакин на международна конференция на тема „Въздушен транспорт и регионално развитие: Примерни проучвания за отдалечени региони“. На събитието присъстваха зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“, представители на колежи и университети както от България, така и от Литва, Норвегия, Испания, Германия, Швеция и др.

 

Д-р Карапчански представи регионалния потенциал и перспективите за развитие на Общинско летище Русе. Той разказа за историята на града ни и презентира предимствата на Русе като град със стратегическо географско положение,  съчетаващ в себе си воден, сухопътен и железопътен транспорт, богат набор от транспортни връзки и два транспортни коридора, минаващи през територията на общината - №7 и №9. Беше направен и преглед на основните характеристики на русенското летище, неговия потенциал за инвестиции и развитие и стремежа на Русе като първата и единствена българска община собственик на летище да го популяризира и развива.

 

Основните теми на дискусията са свързани с перспективите за развитие на въздушния транспорт и пазара на авиокомпании, търсенето на въздушен транспорт и икономическия растеж, еволюцията на въздушните транспортни мрежи. Ще бъдат засегнати темите за ефективността на управлението на обслужването на въздушното движение в България и съществуващите транспортни политики в световен мащаб.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)